New Pigs on the Block + veganistische maaltijd

Event
| 25/05/2024

Het hoeft niet altijd vlees te zijn...

Daarom kan je op zondag 19/6 na de film 'New Pigs on the Block' genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd in Het Strand. Voor €25 koop je een combiticket voor de film van 16u30, diner en een drankje. De plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap!

Koop HIER je tickets! 

In 'New Pigs on the Block' hebben Varkens Luc, Mia en Anja hun stek in een afgebakend stukje niemandsland, tussen een spoorweg en een kleine parking. Ze maken deel uit van een sociaal project waarbij ze naar hartenlust de voedseloverschotten van restaurants en winkels uit de buurt wegwerken en warmte en vriendschap krijgen van de buurtbewoners. Maar wanneer de zomer overgaat in de herfst wordt hun vredige bestaan steeds vaker verstoord, de sfeer tussen de varkens wordt grimmiger en hun vertrouwen in de mens ebt steeds meer weg.

Fotograaf en filmmaker Jimmy Kets (OdysSea) richt zijn camera op drie varkens in deze tedere en toch confronterende film, die op ongeziene wijze de ambigue relatie belicht tussen mens en dier. De camera brengt ons op ooghoogte van de varkens waardoor we volledig ondergedompeld worden in hun leefwereld en van daaruit met een nieuwe blik kunnen kijken naar onszelf als mens.