Aftersun

Aftersun

De 11-jarige Sophie gaat samen met haar papa Calum op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze heerlijk zwemmen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later denkt Sophie met veel genegenheid en weemoed aan deze periode terug, terwijl ze de donkere kant van haar liefdevolle vader probeert te begrijpen.

Hasselt: de vertoning van dinsdag 21/3 wordt ingeleid door filmcriticus Karel Deburchgrave.

Sophie reflects on the shared joy and private melancholy of a holiday she took with her father twenty years earlier. Memories real and imagined fill the gaps between as she tries to reconcile the father she knew with the man she didn't.

Commentaar

Charlotte Wells’ autobiografische debuutfilm is een teder, krachtig en hartverscheurend portret van een vader-dochterrelatie vol oprechte warmte en melancholie. Paul Mescal, gekend van de bejubelde serie Normal People en The Lost Daughter, is subliem in zijn onderhuidse kwetsbaarheid. Een prachtig verhaal waarin heden, verleden en herinneringen op een onnavolgbare manier samenvloeien door de tijd die versnelt en vertraagt, maar onverbiddelijk verder tikt. 

Pers

"Het verbazend knappe en subtiel geweven ‘Aftersun’ biedt zonnezalf voor de ziel." ★★★★★ - Knack Focus

"De Schotse regisseur Charlotte Wells debuteert verpletterend met 'Aftersun'." ★★★★★ - De Morgen

"Een debuut dat een ingetogen tour de force is. Met meer sfeer en beelden dan een echt verhaal roept Wells een gevoelswereld op die onder je huid kruipt." ★★★★ - De Standaard

Press

"Wells knows exactly what she’s doing, and her storytelling is as precise as it is piercing." - The Observer UK

"An astounding first feature that captures Paul Mescal at his most heart-wrenching" - The Independent ★★★★★

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:42
Land
Verenigde Staten
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Charlotte Wells
Cast
Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Op 13 maart weten we welke films de schitterendste aller filmprijzen achter hun naam mogen schrijven: de Oscars. Een heleboel van de grote kanshebbers (her)ontdek je deze maand in onze zalen!