Annihilation

Bioloog Lena onderneemt samen met vier andere wetenschapsters een expeditie naar 'the shimmer': een mysterieus, glimmend krachtveld dat zich steeds verder uitbreidt en de hele aarde dreigt te overspoelen. Het is een gevaarlijke missie; eerdere expedities hebben reeds heel wat levens gekost en ook Lena’s man Kane kwam er niet ongeschonden uit. Ze wil weten wat hem precies overkomen is en dringt met haar team steeds dieper door in het gebied waar onverklaarbare celdelingen allerlei bizarre levensvormen doen ontstaan. 

Leuven: Bij de vertoning van 16 juni komt Vincent Langouche de film inleiden. 

A biologist signs up for a dangerous, secret expedition into a mysterious zone where the laws of nature don't apply.

Commentaar

De verwachtingen na zijn regiedebuut Ex Machina waren hoog gespannen, maar Alex Garland wist ze in te lossen met zijn ambitieuze verfilming van het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer.  Annihilation is een volstrekt originele, razendspannende combinatie van gedachte-experiment, filosofische parabel en psychologische horror gemaakt met de visuele panache en onvergetelijke, soms psychedelische beelden. De film kwam in België enkel uit op Netflix, maar is absoluut een film voor het grote doek!

Pers

"Een visueel verbluffende sciencefictionthriller. Een virtuele pixelpracht die smeekt om het grootste bioscoopscherm, " - De Morgen

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Jaar
2018
Duur
01:55
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Alex Garland
Cast
Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal