Ashkal

still ahskal
Ashkal

De tuinen van Carthago, Tunesië. Op een verlaten bouwwerf wordt het verbrande lichaam van een bewaker gevonden. De werf ligt midden in een intrigerende wijk, waarvan de bouw startte in opdracht van het vroegere regime, maar waarvan constructie van vele gebouwen plotsklaps stopte in begin van de revolutie. Batal, een agent in de vijftig, wordt aangesteld voor het onderzoek, bijgestaan door zijn jongere nicht, Fatma. De speurders starten met het ondervragen van de arbeiders op naburige bouwterreinen. Wanneer de feiten zich herhalen, storten ze zich beiden in een mysterieuze en spraakmakende zaak.

Ashkal wordt voorafgegaan door de korte animatiefilm Akanda / 2022 / Oeganda / Akram Kamya & Kizito Samuel Saviour. Akanda is en experimentele film over verdwalen en angst.

De film wordt vertoond in de reeks rond Leuven Mensenrechtenstad. 

Commentaar

Youssef Chebbi won met Ashkal de Grote Prijs, oftewel de Etalon d’or, op Fespaco 2023, één van de grootste en belangrijkste Afrikaanse filmfestivals van het jaar. 

Deze film is te zien in het kader van Afrika Filmfestival. Alle info vind je via: www.afrikafilmfestival.be

 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:32
Land
Frankrijk
Tunesië
Filmregisseur
Youssef Chebbi
Cast
Fatma Oussaifi, Mohamed Grayaâ, Rami Harrabi, e.a.
Dialogen
Arabisch
Frans
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is ondertussen een jaarlijkse vaste waarde in Cinema ZED en toont naar goede traditie de beste films uit het Afrikaanse filmlandschap. Een gevarieerde selectie met een eigenzinnige kijk op Afrika, van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers. Ontdek de volledige programmatie via www.afrikafilmfestival.be