The Bikeriders

Recente releases
The Bikeriders

Chicago, jaren 60. Na een toevallige ontmoeting in een plaatselijke bar, wordt de eigenzinnige Kathy halsoverkop verliefd op de knappe Benny en zijn Harley Davidson, waar ze gretig achterop springt. Benny is een nieuw lid van de motorclub The Vandals, geleid door de enigmatische Johnny, die vrijheid, trouw en broederschap centraal zet. Geleidelijk aan evolueert de club van een ontmoetingsplaats voor gelijkgezinde outsiders naar een sinistere bende die diep verwikkeld raakt in een gewelddadige onderwereld. Uiteindelijk zal Benny gedwongen worden om te kiezen tussen Kathy en zijn loyaliteit aan de club.

After a chance encounter, headstrong Kathy is drawn to Benny, member of Midwestern motorcycle club the Vandals. As the club transforms into a dangerous underworld of violence, Benny must choose between Kathy and his loyalty to the club.

Commentaar

Jeff Nicholls, die eerder prachtig de Amerikaanse onderbuik in beeld bracht met films als Mud, Take Shelter en Loving, vond zijn inspiratie voor The Bikeriders in het gelijknamige zwart-wit fotoboek van Danny Lyon uit 1968. Het resultaat is een immersief en doorleefd tijdsdocument met een ijzersterke cast. Vooral de charismatische vertolkingen van Tom Hardy (Locke, Inception) en Jodie Comer (The Last Duel) maken het verschil. Die laatste is fenomenaal als Kathy die - vanuit verfrissend vrouwelijk perspectief - de vertelstem en gids is in dit verhaal dat 10 jaar overspant.

Pers

"Ruige maar melancholische motorfilm" - De Morgen ★★★

"A striking memory piece." Hollywood Reporter

"A vivid, fleshed-out insider’s eye view of a subculture populated by authentically hard-edged lost souls." - Screen International

"De Harley-Davidson way of life spat van het scherm" Humo ★★★½☆

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:56
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Jeff Nichols
Cast
Austin Butler, Tom Hardy, Norman Reedus, Jodie Comer, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Recente releases

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.