Cesária Évora

Afrika Filmfestival
still cesaria evora
Cesária Évora

Zangeres Cesária Évora (1941-2011) wordt ook wel 'de diva op blote voeten' genoemd. Haar diep-melancholieke stem en blootsvoetse optredens getuigen van een woelig leven. In haar thuisland Kaapverdië belandde ze na de dood van haar vader in een weeshuis. Ze liep er na een paar jaar weg en werd zangeres in een café. Dat rauwe leven veranderde plots toen ze op haar vijftigste een wereldster werd.

De film wordt voorafgegaan door een korte animatiefilm: No coração do mar /In the heart of the sea / Alessandra Margarida Spencer Anes / 2022 / Kaapverdië / 2 min.

Gevolgd door een nagesprek in samenwerking met Avansa.

Commentaar

Met het gebruik van archiefmateriaal, live concerten, interviews en beelden van haar thuisland Kaapverdië, schetst de documentaire een liefdevol portret van een vrouw die altijd zichzelf bleef en nooit haar onafhankelijkheid opgaf.

Deze film is te zien in het kader van Afrika Filmfestival. Alle info vind je via: www.afrikfilmfestival.be

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
01:35
Land
Portugal
Filmregisseur
Ana Sofia Fonseca
Dialogen
Creools
Engels
Frans
Portugees
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is ondertussen een jaarlijkse vaste waarde in Cinema ZED en toont naar goede traditie de beste films uit het Afrikaanse filmlandschap. Een gevarieerde selectie met een eigenzinnige kijk op Afrika, van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers. Ontdek de volledige programmatie via www.afrikafilmfestival.be