Diaspora in Focus: Belgian Shorts 2

Afrika Filmfestival
still la petite honte
Diaspora in Focus: Belgian Shorts 2

PROGRAMMA 

Brussels, Poetic Expression - Merdid Berhe / 2022 / 6 min. 

Deze poëtische documentaire vertelt het verhaal van Brussel vanuit het vrouwelijk perspectief van de stad als moeder. Het focust op verschillende standbeelden van en over het koloniaal verleden en bezoekt het Afrikamuseum in Tervuren.

Saint Louis on the Move - Kita Bauchet / 2022 / 32 min. 

Deze fascinerende documentaire brengt het ritme van het dagelijks leven in Saint Louis, Senegal op scherm. De film belichaamt en weerspiegelt de energie, het ritme en de levendige kleuren van de stad, waarin twee dansers van het Senegalese hedendaagse dansgezelschap Diagn’art de kijker er met hun wervende choreografie doorheen gidsen.

Plan I - Ak Simba / 2017 / 26 min. 

Ak Simba doorprikt vanuit zijn Oegandese achtergrond de zeepbel vol (des)illusies over integratie. Dit doet hij vanuit het perspectief van zowel de nieuwkomers als de plaatselijke bevolking. Door met een kritische blik naar deze hardnekkige en gebrekkige verhalen te kijken die aan de basis van deze illusies liggen, maakt hij de kijker bewust van de vaak harde realiteit van het integratieproces in België.

La petite honte - Zahra Benasri / 2022 / 19 min. 

Wanneer een jonge studente, Izza-belle, op bezoek is bij een klasgenoot, is ze erg verwonderd over de grote bibliotheek in de woonkamer. Wanneer haar klasgenoot zegt dat een huis zonder bibliotheek een huis zonder cultuur is, wordt Izza plots pijnlijk bewust dat ze thuis helemaal geen boekenkast heeft. Ze reflecteert over impliciete invloed van culturele referentiekaders, zowel de hare als dat van haar klasgenoten.

Commentaar

Deze film is te zien in het kader van Afrika Filmfestival. Alle info vind je via: www.afrikafilmfestival.be

Categorie film
Kortfilmcompilatie
Jaar
2022
Land
België
Filmregisseur
Merdid Berhe, Kita Bauchet, Ak Simba, Zahra Benasri
Dialogen
Nederlands
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is ondertussen een jaarlijkse vaste waarde in Cinema ZED en toont naar goede traditie de beste films uit het Afrikaanse filmlandschap. Een gevarieerde selectie met een eigenzinnige kijk op Afrika, van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers. Ontdek de volledige programmatie via www.afrikafilmfestival.be