The Duke

Engeland, 1961. Kempton Bunton, een vriendelijke, wat oudere taxichauffeur, is verontwaardigd dat hij kijk- en luistergeld moet betalen terwijl zijn tv-toestel zelfs geen BBC ontvangt. Wanneer hij hoort dat de National Gallery een immense som belastinggeld betaald heeft voor een schilderij van de Spaanse schilder Goya is de maat vol. Hij besluit het schilderij te stelen en met het losgeld tv-licenties gratis te maken voor gepensioneerden.

Commentaar

Het waargebeurde verhaal van één van de meest bijzondere kunstroven in de geschiedenis vormt de aanleiding voor een immens charmante, Britse komedie. Een heerlijk warme, schaamteloos ontroerende film waarin Jim Broadbent schittert als de anti-autoritaire en sociaal voelende Bunton naast de al even briljante Helen Mirren als zijn knorrige echtgenote. Een waardig afscheidscadeau van recent overleden regisseur Roger Michell, die vooral furore maakte met de romcom classic Notting Hill.

Pers

"The Duke is zo'n film met een sociaal hart waarin een charmante stumper held kan worden" ★★★★ - De volkskrant 

"(...) het is een kroon op het oeuvre van een ontzettend verdienstelijke regisseur. The Duke is puur vakmanschap (...)." ★★★ ½ - Filmtotaal 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:36
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Roger Michell
Cast
Hellen Mirren, Jim Broadbent, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

 

Met dank aan

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven