Emperors of Nothing

Documentaires
Emperors of Nothing

De gevangenis van Vorst werd, na enkele veroordelingen door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, berucht om zijn erbarmelijk levensomstandigheden. Een inkijk in deze onbekende wereld, vanaf 2016 - net na de historische staking van het gevangenispersoneel - tot november 2022, de dag dat Vorst werd gesloten en verhuisde naar de nieuwe megagevangenis in Haren. Het reilen en zeilen van een bijzonder instituut en zijn bewoners tijdens een periode van verandering, stagnatie en verwachting.

The Vorst prison became notorious for its deplorable living conditions following several convictions by the European Court of Human Rights. This is an insight into this unknown world, from 2016 - just after the historic prison staff strike - to November 2022, the day Vorst was closed and moved to the new mega-prison in Haren. The daily operations of a unique institution and its inhabitants during a period of change, stagnation, and anticipation.

Commentaar

Een intiem, boeiend en verhelderend portret van het leven "achter de tralies" aan de hand van persoonlijke en openhartige weergaves van gevangenen en bewakers. De film werd gemaakt tijdens een periode van grote veranderingen binnen het Brusselse gevangeniswezen en kent met Cédric Gerbehaye een visueel sterke regisseur. Als bekroond fotograaf voor onder andere National Geographic legt hij op verbluffende wijze het leven en de menselijkheid in de gevangenis vast.

Categorie film
Documentaire
Jaar
2023
Duur
01:30
Land
België
Filmregisseur
Cédric Gerbehaye
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal