Goodbye Julia

Recente Releases
Goodbye Julia

Mona, een gepensioneerde zangeres uit Noord-Soedan, neemt na het verdoezelen van een moord, Julia, de weduwe van het slachtoffer uit Zuid-Soedan, en haar zoon Daniel in huis. Ze durft haar misdaden niet op te biechten aan Julia en wil het verleden achter zich laten. Ze is zich niet bewust van de mogelijkheid dat de onrust in het land haar huis zou kunnen bereiken en haar direct met haar zonden zou kunnen confronteren. 

Mona, a retired singer from North Sudan, takes in Julia, the widow of the victim from South Sudan, and her son Daniel, after covering up a murder. She doesn’t dare confess her crimes to Julia and wants to leave the past behind. She is unaware of the possibility that the unrest in the country could reach her home and directly confront her with her sins.

Commentaar

Een film over twee vrouwen die de gecompliceerde relatie en verschillen tussen de Noord en Zuid-Soedanese gemeenschappen vertegenwoordigen. Het verhaal speelt zich af in Khartoem tijdens de laatste jaren van Soedan als een verenigd land. Deze innemende film kreeg de Freedom Prize, Un Certain Regard op het Cannes Film Festival 2023 en recent de publieksprijs op Afrika Film Festival 2024.

 

Pers

"Goodbye Julia: pakkend Soedanees drama met thrillerallures" ★★★★ - De Morgen

"Een even persoonlijke als politieke thriller vol schokkende geheimen die constant dreigen uit te komen." ★★★- De Standaard 

"'Goodbye Julia' [doet] in al z’n vezels denken aan de ijzersterke vertellingen van Asghar Farhadi (‘A Separation’, ‘A Hero’). Soedan ligt ver van hier, maar in de eindafrekening confronteert deze film ons ook onrechtstreeks met onze eigen demonen." ★★★½ Humo

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
02:00
Land
Zuid-Soedan
Filmregisseur
Mohamed Kordofani
Cast
Cast: Eiman Yousif, Siran Riak, Nazar Goma, Ger Duany
Dialogen
Arabisch
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal