HERO

HERO

China, de derde eeuw voor Christus. Het land is op dat moment verdeeld in acht koninkrijken, elk strijdend voor suprematie. De meedogenloze koning van Qin wil het land éénmaken. Dat is niet naar de zin van de andere koninkrijken en zij sturen drie krijgers uit om Qin vroegtijdig aan zijn einde te laten komen. Wanneer de Naamloze Krijger beweert de drie beruchte zendelingen te hebben vermoord, laat Qin hem ontbieden. Maar is het wel echt zo? Of is het een sluwe list van de Naamloze Krijger om zelf tot bij de koning te geraken en hem uit te schakelen?

Commentaar

Zhang Yimou’s film is erg controversieel: hij schijnt niet enkel een apologie te vormen voor de Chinese bezitspolitiek van Taiwan en Tibet, maar ook voor de meedogenloze tactiek van de koning, voor wie het doel steeds de middelen heiligt. (Cinema Novo Filmfestival)

Pers

"De intense kracht waarmee de Australische cameraman Christopher Doyle het kleurenspel weergeeft is van een zelden geziene schoonheid." (Matthias Van Wichelen, Moviegids) "Met de actiekoning Jet Li, Donnie Chen, Zhang Ziyi (Crouching tiger, hidden dragon) en de Hongkongsterren Tony Leung en Maggie Cheung beschikte Zhang Yimou over een supercast." (De Standaard) "Na Kill Bill, da real stuff! Echte kung-fu, echte eer, echte wraak, echte emotie, pure poëzie en passie: Hero van Zhang Yimou." (Studio Brussel)

Meer over de reeks

Duur
01:39
Land
China
Hong Kong
Filmregisseur
Zhang Yimou
Cast
Jet Li, Tony Leung Chiu Wai, Maggie Cheung, Ziyi Zhang, Daoming Chen, Donnie Yen e.a.
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium