La contadora de películas

Recente Releases
La contadora de películas

Chili, jaren 70. María Margarita is de jongste van een groot mijnwerkersgezin. Elke zondag gaan ze met z’n allen naar de cinema om te genieten van de wonderlijke verhalen. Wanneer de vader een ongeluk krijgt, moet er bespaard worden. Vanaf nu gaan de kinderen om de beurt naar de film en vertellen ze thuis het verhaal na aan de rest van de familie. Al snel blijkt dat Maria Margarita een uitzonderlijk talent heeft om films te vertellen en ze wordt de vaste verhalenverteller voor haar familie en voor heel het dorp. Tot persoonlijke en historische gebeurtenissen hun levens - en het hele land - veranderen.

María Margarita is the youngest of four siblings in a family living in a mining town in the Atacama Desert (Chile). The most special time of the week for this family is Sunday, when they all go to the movies to enjoy stories that let them escape their everyday lives by transporting them to other worlds. The girl's parents soon realise that the little girl has a very special gift: an almost uncanny ability to recount movies. The girl's extraordinary talent will spread throughout the village, changing the fortunes of her family as the country is transformed forever. 

Commentaar

Op het eerste zicht is het een vreemde match: een bekroonde Deense regisseur en een Spaanstalige film die zich afspeelt in een van de meest ingrijpende periodes in de geschiedenis van Chili. Toch is Zilveren Beer-winnaar Lone Scherfig (Their Finest, An Education) de ideale regisseur om dit verhaal te vertellen. Scherfig toonde eerder al dat ze uitblinkt in een gedreven acteursregie en het schilderen van perfect gebalanceerde en aanstekelijke portretten van mensen die vaak onderschat worden. De geweldige jonge actrice Sara Becker wordt bijgestaan door een sterke cast met o.a. Oscar-genomineerde Bérénice Bejo (The Artist) en Goya winnaar Antonio de la Torre (El reino). Een prachtige ode aan de kracht van cinema.

Pers

"For movie lovers everywhere, The Movie Teller is a must-see." - Deadline Hollywood Daily

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:56
Land
Chili
Frankrijk
Spanje
Filmregisseur
Lone Scherfig
Cast
Bérénice Bejo, Daniel Brühl, Antonio de la Torre, e.a.
Dialogen
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal