The Long Farewell

The Long Farewell

Sovjet-Unie, jaren'70. Evgenia is een geschieden moeder. De relatie met haar tienerzoon Sacha komt  onder druk te staan door zijn pogingen om zich vanonder moeders vleugels te bevrijden en zijn eigen autonomie op te eisen. Ze besluit dat hij de zomer mag doorbrengen met zijn vader in het afgelegen Novosibirsk. Maar bij zijn terugkeer bereiken de onderlingen spannignen een kookpunt. 

Soviet Union, 1970s. Evgenia is a history mother. The relationship with her teenage son Sacha is strained by his attempts to free himself from under his mother's wing and claim his own autonomy. She decides that he can spend the summer with his father in remote Novosibirsk. But on his return, tensions reach a boiling point.
 

Commentaar

Hoewel reeds in 1971 opgenomen werd Kira Moeratova’s tweede langspeelfilm bijna twintig jaar lang door de Sovjet-censuur achtergehouden om pas ten tijde van de perestrojka in 1987 uiteindelijk uitgebracht te worden. Door de experimentele vormtaal die door de Sovjet-apparatsjiks te experimenteel werd bevonden, krijgt deze emancipatiestrijd het elan van een Grieks drama. Moeratova’s poëtische beeldtaal bereikt een hoogtepunt in de gesmoorde finale waarin een afscheid desalniettemin de kiemen van een nieuw begin in zich draagt.

Categorie film
Klassieker
Jaar
1971
Duur
01:37
Land
Oekraïne
Filmregisseur
Kira Muratova
Cast
Zinaida Sharko, Oleg Vladimirsky, Yuriy Kayurov, e.a.
Dialogen
Engels
Russisch
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Het Classics Restored Festival brengt de grootste films in de beste recente digitale restauraties terug naar het grote scherm. Beleef de diversiteit van de filmgeschiedenis in de omstandigheden waarvoor deze meesterwerken gemaakt zijn: haarscherp geprojecteerd in een volle verduisterde cinema..