Monsters, Inc.

Monsters, Inc.

In de grote stad Monstropolis werkt bijna iedereen voor Monsters, Inc. Honderden monsters werken er om de stad te voorzien van stroom, die komt van angstige schreeuwen van mensenkindjes. Iedere avond jagen ze de kinderen de stuipen op het lijf. James 'Sulley' Sullivan en zijn maatje, Mike Wazowski, zijn de allerbeste werknemers. Maar de laatste tijd gaat het minder vlot: de kinderen van tegenwoordig zijn  niet meer zo snel meer bang te krijgen...

In order to power the city, monsters have to scare children so that they scream. However, the children are toxic to the monsters, and after a child gets through, two monsters realize things may not be what they think.

Commentaar

Dat de samenwerking van Disney en Pixar voor geweldige films zorgt, bewees Monsters, Inc. maar weer eens. Met dit verhaal brengen ze een thema naar boven dat elk kind en ouder herkent: bang zijn voor monsters voor het slapengaan. Ze maakten er een vertederende film van waarin blijkt dat de ‘enge’ monsters zo mogelijk nog banger zijn voor kinderen dan andersom. Monsters, Inc. is een meesterlijk, monsterlijk, modern sprookje voor het hele gezin.

 

Pers

"(..) een heerlijke animatiefilm uit de digitale Pixar-fabriek die de groten onder u zal doen dubbelklappen van het lachen en alle kinderharten zal doen smelten." (Humo)

Lees ook

Pixar special

Pixar Special met Robin Broos: Finding Nemo

Deze maand presenteert Robin Broos de gruwelijke goeie Pixar film Monsters, Inc.…

Lees meer
Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
1
Jaar
2001
Duur
01:32
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Peter Docter, David Silverman
Dialogen
Engels
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Meer rond de film

Pixar special

Pixar Special met Robin Broos: Finding Nemo

Deze maand presenteert Robin Broos de gruwelijke goeie Pixar film Monsters, Inc.…

Lees meer