Nayola

Nayola

Angola, drie generaties vrouwen getroffen door oorlog: grootmoeder Lelena, moeder Nayola, en kleindochter Yara. In het verleden liet Nayola haar pasgeboren dochter achter bij haar moeder om haar man te zoeken die in de oorlog verdween. Ze begeeft zich op een eindeloze, verwoestende en mysterieuze zoektocht in een verscheurd land. In het heden zijn de sporen van de oorlog nog steeds voelbaar en voert Nayola's tienerdochter haar eigen vrijheidsstrijd tegen het regime. Heden en verleden vermengen zich in een verhaal over een pijnlijk geheim, een roekeloze zoektocht en een strijdlied - maar vooral een verhaal over onverwoestbare liefde.

De film wordt voorafgegaan door de animatie kortfilm Who corrupts therein - Mostafa Mohamed Younts / 2022 / Egypte / 7 min.

Na haar val in een parallelle dimensie brengt een dolende geest een offer aan de aarde om de mensheid te vergeven van degenen die haar corrumperen.

Producenten Geert Van Goethem en Linda Sterckx zijn aanwezig voor een gesprek bij de vertoning. 

Commentaar

Nayola is de eerste langspeler van Portugees regisseur José Miguel Ribeiro in coproductie met de Belgische studio S.O.I.L en mocht dit jaar Anima festival openen. Met adembenemende beelden en een sprankje hoop vertelt deze film over een land verscheurd door oorlogen, maar met een bijzonder veerkrachtige bevolking.

Deze film is te zien in het kader van Afrika Filmfestival. Alle info vind je via: www.afrikfilmfestival.be

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:30
Land
Portugal
Filmregisseur
José Miguel Ribeiro
Cast
Vitória Adelino Dias Soares, Virgílio Almeida, Mia Couto, e.a.
Dialogen
Portugees
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is ondertussen een jaarlijkse vaste waarde in Cinema ZED en toont naar goede traditie de beste films uit het Afrikaanse filmlandschap. Een gevarieerde selectie met een eigenzinnige kijk op Afrika, van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers. Ontdek de volledige programmatie via www.afrikafilmfestival.be