The New Boy

In Australië van de jaren 40 leidt zuster Eileen, tegen het bevel van de katholieke kerk, een afgelegen klooster waar kinderen worden opgevangen. Midden in de nacht staat een negenjarige Aboriginal jongen voor de deur. Hij spreekt niet en de andere weeskinderen vinden de nieuwe jongen maar een rare vogel. Zuster Eileen raakt gefascineerd door de jongen die de religieuze beelden om hem heen met geheel eigen ogen bekijkt.

A nine-year-old Aboriginal Australian orphan boy arrives in the dead of night at a remote monastery run by a renegade nun.

Commentaar

Een visueel ijzersterke en intelligente film met Oscarwinnares Cate Blanchett - die ook de film produceerde - en een prachtige soundtrack van niemand minder dan Nick Cave en Warren Ellis. Verwacht geen avonturenfilm, maar een gelaagde, met momenten mystieke film die op fascinerende manier vragen stelt bij religie, geloof en spiritualiteit, bij het opleggen van een cultuur aan een andere cultuur waardoor er onvermijdelijk waardevolle zaken verloren gaan. Regisseur Warwick Thornton (Sweet Country) vond de inspiratie voor The New Boy in zijn eigen leven: hij werd immers zelf als Aboriginal-jongen naar een christelijk internaat gestuurd. 

Pers

"A gentle, odd little Australian fable." - Empire Magazine

"An ethereal experience with transcendent performances from Cate Blanchett and Aswan Reid that will leave lasting impressions." - Screen Rant

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
01:56
Land
Australië
Filmregisseur
Warwick Thornton
Cast
Cate Blanchett, Aswan Reid, Mezi Atwood, Deboraj Mailman, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Recente releases

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.