Sons

De idealistische Eva werkt als cipier in een gevangenis op een vrij open afdeling en neemt haar werk erg serieus. Ze is begaan met de gevangenen en probeert hen zo goed mogelijk te begeleiden. Wanneer ze op een dag de brutale Mikkel ziet bij een nieuwe groep gevangenen, vraagt ze om overgeplaatst te worden naar zijn zwaar bewaakte afdeling. Achter Eva's verzoek schuilt een heftig geheim. Normen dreigen te vervagen wanneer haar obsessie met Mikkel alles op losse schroeven zet in een verontrustend en gevaarlijk kat-en-muis-spel. 

The idealistic prison officer Eva is faced with the dilemma of her life when a young man from her past gets transferred to the prison where she works.

Commentaar

Het was even wachten op de nieuwe film van Deens regisseur Gustav Möller, die in 2018 met zijn ijzersterke debuutfilm The Guilty hoge ogen gooide. Net als in dat bekroonde debuut kiest Möller opnieuw resoluut voor een gesloten setting in zijn nieuwe meeslepende en verstikkende psychologische thriller. Die wordt voluit gedragen door de altijd fantastische Sidse Babett Knudsen (Borgen, Wildland, Westworld). Een film die je op het puntje van je stoel houdt en tegelijk pertinente vragen stelt over het gevangenissysteem. 

Pers

"A Grippingly Claustrophobic Prison Thriller" - Indie Wire

Press

"A Grippingly Claustrophobic Prison Thriller" - Indie Wire

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
01:40
Land
Denemarken
Filmregisseur
Gustav Möller
Cast
Sidse Babett Knudsen, Sebastian Bull, Dar Salim, e.a.
Dialogen
Deens
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Recente releases

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.