Tirailleurs

still tirailleurs
Tirailleurs

1917, de Eerste Wereldoorlog is in volle gang en het Franse leger is naarstig op zoek naar mankracht. Jonge mannen uit de toenmalige kolonie Senegal worden ontvoerd en gedwongen te vechten op Europees grondgebied. Bakary meldt zich vrijwillig aan in de hoop zijn 17-jarige zoon terug te vinden, die naar het front werd afgevoerd. Thierno, stilaan volwassen, wordt opgemerkt door de legerleiding en ingezet in het hart van de strijd. Ondertussen wil Bakary niets liever dan zijn zoon levend en wel thuisbrengen.

In het kader van Leuven mensenrechtenstad vertoont Afrika Filmfestival een reeks in het thema mensenrechten. Die gaat op maandag 24 april van start met Tirailleurs. De film wordt ingeleid door schepen van gelijke kansen Lies Corneillie en voorafgegaan door een kortfilm over de Inhuldiging van het Vredesbeeld in Leuven (5 min).

Na de film is er een receptie in samenwerking met de Leuvense vredesbeweging.

Commentaar

Tirailleurs opende de Un Certain Regard sectie op het 75ste Filmfstival van Cannes. Regisseur Mathieu Vadepied is vooral bekend om zijn werk als cameraman voor onder andere het hartverwarmende Intouchables. Dit keer kruipt hij zelf in de regisseurstoel, wel opnieuw met Omar Sy (Lupin) voor de lens. Een impactvolle film, die door middel van een gefictionaliseerd verhaal na meer dan honderd jaar een licht werpt op een vergeten stuk oorlogeschiedenis. Met een beklijvende score door tweemalig Oscarwinnaar Alexandre Desplat.

Deze film is te zien in het kader van Afrika Filmfestival. Alle info vind je via: www.afrikfilmfestival.be

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:38
Land
Frankrijk
Senegal
Filmregisseur
Mathieu Vadepied
Cast
Omar Sy, Alassane Diong, Jonas Bloquet, Oumar Sey, Bamar Kane, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal