Vrouwendag: Zij Hen Wij

Vrouwendag: Zij Hen Wij

In Cinema ZED Leuven kan je op 8 maart terecht om de aflevering ‘Ouderschap’ van de spraakmakende Belgische documentairereeks Zij, Hen, Wij te ontdekken. Na de première op Film Fest Gent deed de aflevering veel stof opwaaien in het Belgische muziek-, tv-, en filmlandschap, maar ook daarbuiten. In zowat alle sectoren schoof de aflevering namelijk dezelfde prangende vraag naar voren: "Is er ruimte voor ouderschap?". De aflevering zoekt naar antwoorden aan de hand van een elegant en eerlijk portret van Angelique Van Ombergen en Charlotte Adigéry. 

Na de vertoning van de aflevering verwelkomen we niemand minder dan Selah Sue (zangeres), Coely (zangeres) en Heleen Declercq (regisseur van Zij Hen Wij) voor een intiem nagesprek in onze zaal. Met Emeraude als moderator, gaan we in op hun carrières en hoe ze die combineren met hun rol als moeder. Daarna praten we nog gezellig na in de foyer op een aansluitende receptie.

Commentaar

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Ook dit jaar slaat Cinema ZED Leuven graag de handen in elkaar met de Dienst diversiteit en gelijke kansen van de Stad Leuven. Onder het curatorschap van de straffe Leuvense Emeraude Kabeya werd een gevarieerd driedaags programma uitgewerkt waarbij door middel van film en muziek wordt stilgestaan bij de emancipatie van de vrouw én de vele verschillende rollen die ze dagelijks aanneemt.

In Cinema ZED Leuven ben je op Vrouwendag welkom om:

19u30 - Vertoning Zij Hen Wij + panelgesprek + receptie

22u - Vertoning The Color Purple

Kom je graag naar beide events? Dan kan je hier je voordelige combiticket kopen. 

 

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2023
Duur
00:47
Land
België
Filmregisseur
Zaide Bil, Sam Peeters, Heleen Declercq
Cast
Charlotte Adigéry, Angelique Van Ombergen
Dialogen
Arabisch
Duits
Engels
Frans
Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium