Nieuwe films op Picl en Dalton +

Nieuws
| 05/01/2023

We kennen het allemaal: een filmlijstje maken met films die je graag wil zien, maar voor je het week speelt hij niet meer in de zalen. Daarom slaat Cinema ZED de handen in elkaar met twee bestaande initiatieven: Picl en Dalton+. Via deze platformen kan je thuis genieten van een selectie van de nieuwste films uit het ZED programma.

Wat is Picl?

Picl is er voor jou: de filmliefhebber die graag naar de betere film kijkt, maar niet altijd de tijd vindt om naar de cinema te gaan; omdat de babysit heeft afgezegd, omdat je kapot bent na een zware werkweek of omdat er simpelweg geen cinema in de buurt is. Op Picl bekijk je films die net niet meer in de cinema’s spelen, maar dan thuis vanuit je luie zetel, bad of ligstoel in de tuin.

Welke films kan je thuis kijken?
Dat zijn vijfsterrenfilms, films die in de prijzen vallen op Cannes, films met een cast om u tegen te zeggen, films met een maatschappelijke impact. Écht goeie films dus.

Wat is Dalton.be?

Dalton.be is een online streaming platform, opgericht door Dalton Distribution. Maar je kan op het platform niet enkel de films terug vinden uit de catalogus van Dalton Distribution. Ook heel wat Belgische filmfestivals, Vlaamse filmproducenten, bibliotheken en andere partners sprongen mee op de kar van Dalton.be. Haal een filmfestival in huis is dan ook niet voor niets de baseline. Je kan op Dalton.be de beste documentaires van DOCVILLE terug vinden, de strafste kortfilms die te zien waren op het Kortfilmfestival Leuven, de bijzonderste wereldcinema van MOOOV filmfestival en de leukste kinder- en jongerenfilms van JEF. Daarnaast kan je Vlaamse of internationale films of series die je miste op de filmfestivals, in de cinema, of op TV ook terug vinden op Dalton.

Het aanbod van Dalton.be wordt wekelijks aangevuld met nieuwe titels. Zo kan je het hele jaar door de rode loper thuis uitrollen en via je laptop, mobiele telefoon, smart TV of tablet zelf een filmfestival in huis halen.
Er staan heel wat films klaar om door jou ontdekt te worden. Veel kijkplezier op Dalton.be!