Cinema Italiano Hasselt

Event
| 08/04/2024 - 30/04/2024

La dolce cinema

In april brengen we het mooiste uit Italië naar het witte doek. 

C'è ancora domani

Italië, 1946. Delia leidt in het naoorlogse Rome een onderdrukt bestaan als huisvrouw onder de tirannie van haar agressieve echtgenoot Ivano en zijn zieke vader. Wanneer haar dochter Marcella aankondigt dat ze gaat trouwen met een jongen uit de middenklasse, ziet Delia dat als Marcella’s kans om hetzelfde lot te ontlopen. Maar wanneer ze een mysterieuze brief ontvangt, ziet ook Delia zelf in dat het misschien nog niet te laat is om naar een beter leven te streven.

Paola Cortellesi wordt nu al beschouwd als één van de meest veelzijdige artiesten in de Italiaanse filmwereld. Ze is actrice, scenarioschrijver en auteur, maar voegt met dit veelbesproken debuut ook de titel van regisseur toe aan haar palmares. C’è ancora domani is een stijlvol en krachtig drama over het moeilijke leven van een huisvrouw in het patriarchale naoorlogse Italië met een meesterlijk sublieme beeldtaal. Naast zichzelf in de hoofdrol, castte Cortellesi een reeks verfrissende Italiaanse acteurs die de hoopgevende boodschap van de film overtuigend weten te bezielen. Niet voor niets lokte deze pakkende film in Italië dan ook meer bezoekers dan Hollywood kaskrakers Barbie én Oppenheimer. Een ware must-see voor elke liefhebber van de Italiaanse cinema. 

Op 30 april wordt de film ingeleid door Karel Deburchgrave. 

Tickets voor 8 april vind je hier

Tickets voor 30 april vind je hier

Maria Montessori

De Parijse courtisane Lili d'Alengy vlucht met haar gehandicapte dochter Tina naar Rome, op zoek naar een nieuw begin, ver weg van het oordeel van de samenleving. Daar ontmoet ze Maria Montessori, een arts die vernieuwende onderwijsmethoden ontwikkelt voor kinderen met speciale behoeften. Ondanks hun verschillende werelden, ontstaat er tussen Lili en Maria een diepe vriendschap, gevormd door gedeelde uitdagingen en dromen.

Maria Montessori is een indrukwekkend historisch drama dat de verhalen van twee buitengewone vrouwen verweeft tegen de achtergrond van een Europa op de drempel van verandering. Regisseur Léa Todorov slaagt erin om niet alleen een boeiend verhaal te vertellen over moederschap en vriendschap, maar ook een licht te werpen op de revolutionaire onderwijsmethoden van Montessori. 

Tickets vind je hier