Docville Presenteert: Sur l'Adamant

Event
| 01/06/2023

still

Op 1 juni komen DOCVILLE directeur Frank Moens, Linda De Zitter (Medeoprichtster Adamant), psychiater Bob Maebe en sociaal pedagoog Karel de Vos een nagesprek geven bij de film ter ere van DOCVILLE Presenteert. 


De Adamant is een uniek dagverblijf. Dit drijvende gebouw aan de Seine in het hartje van Parijs vangt volwassenen op die lijden aan een psychische stoornis. Het behandelende team biedt de patiënten een zorgkader dat gebaseerd is op therapie en het maken van kunst. Zo tracht het personeel van de Adamant tegenwind te bieden aan de achteruitgang en de ontmenselijking van de psychiatrie.

Bekroond documentairemaker Nicolas Philibert (Etre et Avoir, De Chaque Instant) won met zijn empathische documentairefilm Sur l'Adamant de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn, een opmerkelijke prestatie voor een documentaire. Een oprechte film die, in Philiberts kenmerkende observerende stijl, ons kennis laat maken met de patiënten en verzorgers die elke dag opnieuw op begeesterende wijze de strijd aangaan met hun dagelijkse realiteit.

Gerelateerde films