Wereldvrouwendag in Cinema ZED

Event
| 08/03/2023

stills

Op 8 maart is het internationale dag van de vrouw. Ook in ZED zetten we werk van vrouwelijke makers en acteurs die dag centraal. Naast films uit onze gebruikelijke programmatie, is er het kortfilmprogramma 'En courts de route: De nieuwe lichting' met vijf straffe kortfilms van opkomend vrouwelijk talent, zowel voor als achter de camera.

Geen vrouw achter de camera van deze vijf keer Oscargenomineerde biopic, maar wél de sensationele Cate Blanchett die een onvergetelijke performance neerzet als de imposante dirigent Lydia Tár. 

Kom kennismaken met de speciaal voor Wereldvrouwendag uitgekozen selectie van vijf kortfilms van opkomend vrouwelijk talent. Ontdek het hele programma hier

Regisseur Sarah Polley brengt met Women Talking een tijdloze en tegelijk hedendaagse feministische fabel, gedragen door een fenomenale ensemblecast met namen als Rooney Mara, Claire Foy, Frances McDormand en Jessie Buckley.

Charlotte Wells' autobiografisch debuutfilm is een teder, krachtig en hartverscheurend portret van een vader-dochterrelatie vol oprechte warmte en melancholie. 

Gerelateerde films