Accidentally Wes Anderson startte als een Instagram-account; een snel groeiende collectie foto's in de Andersons zo typerende esthetiek. Foto's van unieke plekken, vaak exterieur- en interieurbeelden van opmerkelijke gebouwen en constructies, in beeld gebracht met veel oog voor compositie en kleur en gekruid met een vleugje nostalgie of vergane glorie. 

Uit het bijzonder succesvolle Instagram-account volgde een al even succesvol, gelijknamig boek: een mooie selectie foto's ingezonden door fotografen uit alle hoeken van de wereld.
En nu is er dus ook deze mini-expo; een selectie knappe beelden uit het boek.

De expo is vanaf woensdag 27 oktober gratis te bezoeken!

Over het boek en de website:

Het boek Accidentally Wes Anderson is een project van Wally Kovak. Het telt 350 pagina's en samen meer dan 200 razend knappe foto's; Ook in België is het te koop via de reguliere kanalen. Voor meer info, bezoek zeker eens de website. Je kan er niet alleen het boek bestellen, maar ook zélf een bijdrage leveren aan het project door je eigen foto's in te sturen (check bovenaan de knop "submit").

Fotowedstrijd: Leuven Meets Wes Anderson

Ben je Wes Anderson fan en hou je van fotografie? Dan is dit iets voor jou! ZED schrijft een Wes Anderson-wedstrijd uit. Maak een foto in vintage Wes Anderson stijl van een gebouw, constructie, object of landschap in het Leuvense en stuur deze in. De deskundige ZED-jury kiest er de drie beste foto's uit. Die krijgen alle drie niet alleen een exemplaar van het fotoboek en vrijkaartjes voor een vertoning van The French Dispatch, maar ook een plekje op de Accidentally Wes Anderson mini-expo in de foyer van ZED-Vesalius.

Hoe deelnemen?

Stuur je foto (formaat: JPEG, PNG, PSD of PDF, resolutie: minimaal 300dpi) door naar info@cinemazed.be (indien meer dan 10Mb; gebruik WEtransfer) met als onderwerp "Wes Anderson Fotowedstrijd)

Deadline: zondag 14 november!