5 Seasons of Revolution

5 Seasons of Revolution

Lina's plan is eenvoudig: cameravrouw worden. Ze houdt ervan de kleine dingen des levens en de mensen om haar heen in beeld te brengen, vooral tijdens een zonnige dag in Damascus. Maar met de opstand in Syrië verplaatst de focus van Lina’s lens zich. Het duurt niet lang voordat gebeurtenissen escaleren en Lina in gevaarlijke situaties terechtkomt. Ze ziet zich genoodzaakt aliassen te gebruiken als Maya en Lama. Langzaamaan wordt de jonge filmmaakster dieper en dieper meegezogen in de strijd voor vrijheid en autonomie.

Hasselt: Deze film kadert in het filmfestival Ciné Solidair en kost daardoor uitzonderlijk slechts €5. Voor de film kan je van 18u30-20u in het festivalcafé deelnemen aan een Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International in het kader van de Dag van de Mensenrechten. 

Commentaar

5 SEASONS OF REVOLUTION (docu) is Lina’s debuut. De film wordt verteld in de loop van een decennium en tegen de achtergrond van veranderende historische krachten. Aan de hand van videodagboeken van gesmokkeld beeldmateriaal en memoires brengt Lina een aangrijpend en zeer dapper verslag over de eerste oorlogsjaren in Syrië. Een documentaire over revolutie, maar ook over vriendschap.

 

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2023
Duur
01:35
Land
Duitsland
Nederland
Noorwegen
Syrië
Filmregisseur
Lina
Dialogen
Arabisch
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Speciale labels
In- of uitgeleid
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium