About Dry Grasses

About Dry Grasses

Samet werkt als kunstleraar in Anatolië, het afgelegen gebied in het Westen van Turkije. Hij staat al lang op een lijst om overgeplaatst te worden naar Istanbul en wilt graag weg uit de doodse plek. Na een aantal onverwachte gebeurtenissen die hij zelf nauwelijks kan bevatten, verliest hij alle hoop om te ontsnappen aan zijn grimmige leven. Gelukkig is daar Nuray, zijn collega die hem helpt om zijn angsten en twijfels in een nieuw perspectief te plaatsen. 

A young teacher hopes to be appointed to Istanbul after mandatory duty at a small village. After a long time waiting he loses all hope of escaping from this gloomy life. However, his colleague Nuray helps him to regain perspective.

Commentaar

De gefrustreerde Samet wordt vertolkt door Deniz Celiloglu en zijn collega Nuray door de actrice Merve Dizdar, die de Prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes in ontvangst mocht nemen. De dynamiek tussen de twee hoofdpersonages geeft een mooie laag van spanning aan deze toch wel lange film. De prachtige beelden van de ruwe natuur op het schiereiland nemen je mee in het verhaal en doen je even vergeten waar je bent. 

Pers

"A ravishingly cinematic piece of work" - Screen Daily

"Another very absorbing movie from this unique director" - The Guardian 

Jaar
2023
Duur
03:17
Land
Turkije
Filmregisseur
Nuri Bilge Ceylan
Cast
Merve Dizdar, Deniz Celiloglu, Musab Ekici, e.a.
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal