AFF: Awards Night

Zwarte Ibis
AFF: Awards Night

Op deze feestelijke dag erkennen en vieren we talentvolle artiesten. De winnaars van de competitie krijgen een mooie prijs en worden op deze avond nog eens vertoond! De jury’s zullen de winnaars van de volgende competities bekendmaken: Young African Filmmakers Awards (YAFMA), Belgian Short Award, UNESCO Award én niet te vergeten de Artist Awards. 

Afrika Filmfestival: De winnaars van de YAFMA en de Belgian Short Award worden vertoond samen met twee kortfilms, gevolgd door een feestelijke receptie. 

Rachid - Rachida El Garani / België / 2023 / 19 min. 
Cast: Zakaria Ridouani, Zouzou Ben Chikha, Stany Crets 
Gesproken: Nederlands, Arabisch. Ondertiteld: Nederlands 

Rachid, een 21-jarige jongeman van Marokkaanse afkomst, heeft één doel: een job vinden. Vol vertrouwen stelt hij zich kandidaat als afwasser in een restaurant, dat lijkt hem toch een job die iedereen kan doen. Al snel blijkt dat het allemaal niet zo simpel is als hij denkt. 
Een hartverwarmende komedie die er niet alleen in slaagt heikele onderwerpen zoals racisme en discriminatie aan te kaarten maar ook het debat uitdaagt en scherp stelt. 

Zwarte Ibis - Collectief Black Speaks Back / Nederland / België / 2024 / 18 min.
Gesproken: Nederlands. Ondertiteld: Engels 

Zwarte Ibis verbeeldt de innerlijke zoektocht van een jonge zwarte vrouw naar intimiteit in een wereld waar de grenzen tussen het individuele en het collectieve, het politieke en het persoonlijke, het heden en het verleden alsmaar vervagen. 

In samenwerking met:

Categorie film
Kortfilmcompilatie
Jaar
2023
Filmregisseur
Rachida El Garani & Collectief Black Speaks Back
Cast
Zakaria Ridouani, Zouzou Ben Chikha, Stany Crets
Dialogen
Arabisch
Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!