Amal

Amal
Amal

Amal, lerares Frans op een Brusselse school, moedigt haar leerlingen aan om een liefde voor literatuur en een vrijheid van meningsuiting te cultiveren. Haar gedurfde en provocerende manier van lesgeven wordt op de proef gesteld wanneer een conflict rond geloof en seksualiteit uit zijn voegen treedt. Hoe ver reikt de impact van religie? Wat zijn de grenzen van vrije meningsuiting? Hoe ver kan iemand gaan in naam van geloof? 

In aanwezigheid van de filmmaker, Jawad Rhalib en actrice, Babetida Sadjo.

Commentaar

Een beklijvende reflectie op polarisatie en radicalisering in het onderwijs met een ijzersterke vertolking van Lubna Azabal. 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
01:47
Land
België
Filmregisseur
Jawad Rhalib
Cast
Lubna Azabal, Fabrizio Rongione, Catherine Sale´e, Kenza Benbouchta, Ethelle Gonzalez-Lardued, Johan Heldenberg, Babetida Sadjo, Medhy Khachachi
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!