Animalia

Animalia

Itto, een jonge vrouw van simpele komaf, past zich langzaam maar zeker aan, aan de geprivilegieerde levensstijl van haar rijke schoonfamilie. Maar wanneer bovennatuurlijke gebeurtenissen Marokko in een vreemde noodtoestand brengen, raakt ze gescheiden van haar man. Alleen, hoogzwanger en op zoek naar haar echtgenoot, komt ze zichzelf én haar persoonlijke bevrijding tegen. 

Met voorfilm
La balade des gens heureux - 
Louis Kempeneers / België / 20 min.
Cast: Anaïs Aouat, Edson Anibal
Gesproken: Frans. Ondertiteld: Engels

Tijdens een roadtrip spelen Mona en Simon een rollenspel. Via hun fictieve personages biechten ze dingen op die ze nooit eerder hadden toegegeven.

Commentaar

Animalia daagt de kijker uit om na te denken over de betekenis van het leven en de rol van het onbekende. De film toont de schoonheid en diversiteit die Marokko rijk is, maar ook de sociale en culturele spanningen in het land. Regisseur Sofia Alaoui presenteert een vrouwelijk perspectief op een veranderende wereld, waarin het hoofdpersonage langzaam maar zeker haar eigen stem en plaatsvindt. 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:31
Land
Marokko
Filmregisseur
Sofia Alaoui
Cast
Oumaïma Barid, Mehdi Dehbi, Fouad Oughaou
Dialogen
Arabisch
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!