Animals

We volgen Brahim een 35-jarige man, op de dag van zijn moeders verjaardag. Hij is haar oogappel en heeft besloten op haar verjaardagsfeest uit de kast te komen, gezien de verwachtingen die zijn familie voor hem heeft geen al te gemakkelijke beslissing. Alleen beslissen vier mannen daar anders over.

"Animals is a shock which won’t leave anyone indifferent (...)" - Cineuropa

Commentaar

Voor Animals baseert Nabil Ben Yadir zich op waargebeurde feiten die plaatsvonden in Luik in april 2012. Toen verdween Ihsane Jarfi nadat hij voor het laatst gezien was vlak bij een homoclub waar hij bij vier mannen in de wagen stapte. Twee weken later werd hij dood en zwaar verminkt teruggevonden. Al eerder werd deze gruwelijke misdaad op het toneel gebracht in het theaterstuk La reprise van Milo Rau. Yadir brengt samen met cinematograaf Frank Van den Eeden (Girl) een bijzonder rauwe en aangrijpende film, die genadeloos een spiegel voorhoudt op geweld en het vermogen van de mens om onnoemelijke daden te begaan.  

Pers

"Animals is a shock which won’t leave anyone indifferent (...)" - Cineuropa

"Animals van regisseur Nabil Ben Yadir is onaangenaam en ondraaglijk. Maar dat hoort ook zo" - Knack Focus

Bikkelhard, maar beklijvend én bangelijk goed: Animals, de film van regisseur Nabil Ben Yadir over de moord op Ihsane Jarfi, spookt na afloop nog dagen door je hoofd.★★★★ - De Standaard  

 

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
18
Jaar
2021
Duur
01:32
Land
België
Filmregisseur
Nabil Ben Yadir
Cast
Soufiane Chilah, Gianni Guettaf, Vincent Overath, Serkan Sancak, Lionel Maisin, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Deze film is ook beschikbaar op:

Picl

Gerelateerde films