The Apartment

The Apartment
The Apartment

De zachtaardige C.C. Baxter is een van de duizenden werknemers van een grote firma. Hij spendeert uren op kantoor en zijn enige lichtpuntje van de dag is het moment dat hij de lift instapt bij het vrolijke liftmeisje Fran. Om zichzelf te onderscheiden en zo kans te maken op enige promotie, stelt hij zijn appartement ter beschikking aan enkele van zijn bazen, zodat ze er terecht kunnen met hun minnares. Uiteindelijk wordt Baxter bij grote baas Sheldrake geroepen die ook van zijn appartement gebruik wil maken...

Voor onze reeks filmklassiekers werken we ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel, elke vertoning wordt vooraf gegaan door een vooraf opgenomen inleiding.

Met je ZED-studentenkaart koop je je ticket voor films uit de klassiekers-reeks aan kortingstarief van €4. 

Commentaar

Niet minder dan vijf Oscars won Billy Wilder (Sunset Boulevard, Some Like it Hot) met The Apartment. De kleinheid van de mensen wordt op magistrale manier in beeld gebracht in de kantoorscenes, maar deze deprimerende realiteit wordt aangevuld met een grote portie humor en begrip. Een schitterende Shirley MacLaine steelt de show als Fran, die er haar tweede Oscarnominatie mee binnenhaalde. 

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
1
Jaar
1960
Duur
02:05
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Billy Wilder
Cast
Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium