Babylon

Babylon

Hollywood, jaren '20 van de vorige eeuw. Ondanks de drooglegging is 'Tinseltown' een bruisende stad die overloopt van overdaad en ambitie. Door de opkomst van de gesproken film worden sommige sterren groter dan ooit, terwijl andere op de achtergrond verdwijnen in het rijk van vergane glorie. Verschillende personages zoeken hun weg in een veranderende stad doordrongen van glitter en roem, een wereld vol ploppende champagneflessen, illegale nachtclubs, aanstekelijke muziek, smokings en uitgesneden jurken. 

A tale of outsized ambition and outrageous excess, it traces the rise and fall of multiple characters during an era of unbridled decadence and depravity in early Hollywood.

Commentaar

Na het succes van de hartveroverende musical La La Land werd de nieuwste film van regisseur Damien Chazelle een van de meest geanticipeerde films ooit. De pittige trailer en de indrukwekkende ensemblecast (Brad Pitt, Margot Robbie, Toby Maguire!) doen de verwachtingen alleen maar groter worden. Maar ongetwijfeld is niemand beter geplaatst dan Damien Chazelle om deze bedwelmende mix van muziek, dans en ambitieuze personages tot een verrassende en meeslepende cocktail te mixen. Bottoms up!
 

Pers

"Babylon is hoe dan ook een van de interessantste bioscoopreleases in tijden en zal ongetwijfeld een cultfilm worden." - Vertigo 

"Met een speelduur van 190 minuten barst ‘Babylon’ finaal uit z’n voegen, maar wij zouden er geen seconde van hebben willen missen." ★★★★ - Humo 

"Een exuberant spektakel van een tijdperk waarin zelfs de limieten nog niet uitgevonden waren." - De Standaard

"‘Babylon’ is een geweldige dollemansrit door het Hollywood van de jaren twintig" ★★★★ - De Morgen

Meer over de reeks

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
03:08
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Damien Chazelle
Cast
Brad Pitt, Margot Robbie, Jean Smart, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium