The Ballad of Fred Hersch

Leuven Jazz
The Ballad of Fred Hersch
The Ballad of Fred Hersch

Fred Hersch speelde niet alleen samen met de allergrootsten, maar wordt nu zelf algemeen beschouwd als één van de meest innovatieve hedendaagse jazzpianisten, hij heeft verschillende Grammy-nominaties op zak en is de eerste pianist die een week lang in de legendarische jazzclub Village Vanguard in New York stond. De muziek van Hersch vormt een genre op zich, dat een hele generatie muzikanten heeft beïnvloed. In 2008 viel de virtuoos in een coma na een longontsteking, waar hij uit terugkeerde met de inspiratie voor nieuw fantastisch werk. 

De vertoning van donderdag 10 maart wordt gevolgd door een live interview met Fred Hersch door jazzkenner Peter Anthonissen.

A portrait of one of today's foremost jazz pianists and composers and his extraordinary work. A genre unto himself, Hersch has significantly influenced a new generation of musicians and jazz itself. His poignant story as an AIDS survivor and openly gay man reveal an unlikely musical journey and an irrepressible American master.

Commentaar

Een intieme film over van één van de strafste jazzpianisten van het moment en zijn fantastische composities. We volgen Hersch in zijn leven als jazzmuzikant, zien zijn uitdagingen als hij buiten zijn comfortzone beland en zijn gevecht tegen de ziekte AIDS. Fred Hersch zelf is geen onbekende in Leuven. Hij stond al op het podium van Leuven Jazz in 2013 en was ook vorig jaar te gast in 30CC. 

Categorie film
Documentaire
Jaar
2016
Duur
01:14
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Charlotte Lagarde, Carrie Lozano
Dialogen
Engels
Ondertiteling
*Geen*
Speciale labels
In- of uitgeleid
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films