Banel et Adama

Banel et Adama

Adama en Banel zijn twee jongvolwassenen die in een afgelegen dorp in het noorden van Senegal wonen. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn - Adama is stil en introvert, terwijl Banel passievol en rebels is - worden ze verliefd op elkaar. Ze kiezen voor de liefde en besluiten hun families te verlaten om te gaan samenwonen. Adama doet ook afstand van zijn geboorterecht om toekomstige leider van het dorp te worden, wat zorgt voor chaos en onrust in de gemeenschap. Wanneer de regen dan ook nog eens uitblijft, wordt de situatie nog meer op scherp gesteld.

Commentaar

De film werd op locatie opgenomen in het noorden van Senegal met een cast van niet-professionele acteurs. 

Deze film wordt voorafgegaan door een kortfilm: 

Eddy - João Brás / Portugal / 2023 / 14 min. 
Cast: Eddie Henriques, Diogo Tavares, Dans la Lumière, Cláudia Cortinhas, Gabriel Pacheco, Ulisses Martins, João Alves, Emília Castanheiro, Alexandra Marques. Gesproken: Portugees. Ondertiteld: Engels 
Eddy is een jongeman die droomt over zijn toekomst, maar de realiteit confronteert hem dagelijks met moeilijke obstakels. De film toont een dag uit Eddy’s leven. 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:27
Land
Frankrijk
Mali
Senegal
Filmregisseur
Ramata-Toulaye Sy
Cast
Khady Mane, Mamadou Diallo, Binta Racine, Ndiabel Diallo, Moussa Sow, Oumar Samba Dia, Amadou N'Diaye
Dialogen
Frans
Peul
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!