Belgisch Tout Court

Met selecties op grote festivals als Cannes en Berlijn deden Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms heel wat stof opwaaien. Alleen geraakte dat heugelijke nieuws niet altijd voorbij de taalgrens. Daar willen Dalton Distribution en de Agence Belge du Court Métrage verandering in brengen: de twee grootste kortfilmdistributeurs van het land slaan de handen in elkaar en presenteren samen Belgisch Tout Court, een compilatie met de 5 beste Belgische kortfilms van het voorbije jaar.

De vertoning van 25 januari wordt gevolgd door een nagesprek met onder meer regisseur Michèle Jacob.

So We Live - Rand Abou Fakher

Een schijnbaar normale avond van een familie in oorlogsgebied. Het ene moment oogt heel alledaags, het andere gaat het enkel om overleven.

Stephanie - Leonardo Van Dijl
Na het winnen van haar eerste internationale titel, stijgt de druk voor een 11-jarige turner. Een nieuwe mate van zelfbewustzijn dringt zich op. Hoe meer erkenning ze krijgt, hoe meer ze zich realiseert dat het spel pas begonnen is.

Sprötch - Xavier Seron
Wanneer zijn partner weg is voor het werk, is het aan de nogal chaotische Tom om alleen voor hun 5-jarige zoon Sam te zorgen. Ondanks alle lijstjes en goede voornemens vergeet hij Sams gitaarles. Wanneer hij in alle haast vertrekt, raakt zijn auto iets op de oprit…

Juillet ‘96 - Michèle Jacob
Juli 1996. De 10-jarige Sophie brengt haar zomervakantie door met haar mama en haar nicht Laurence. Terwijl het hele land op zoek is naar twee vermiste jonge meisjes ontdekt Sophie dat dit haar laatste zomer zal zijn als kind.

Easter Eggs - Nicolas Keppens
In een doodgewoon dorp gaan twee verveelde tieners op zoek naar iets buitengewoons.

Categorie film
Kortfilmcompilatie
Jaar
2021
Duur
01:28
Land
België
Filmregisseur
Rand Abou Fakher, Leonardo Van Dijl, Nicolas Keppens, Xavier Seron, Michèle Jacob
Dialogen
Arabisch
Frans
Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Speciale labels
In- of uitgeleid
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films