Between the Rains

Between the Rains

Between the Rains is een verbluffend portret van een gevoelige jongen die moet uitgroeien tot een sterke krijger, gefilmd gedurende vier opeenvolgende jaren tijdens een record aan lage jaarlijkse neerslag in Noord-Kenia. De film maakt gebruik van symboliek, maar slaagt erin een rauw en authentiek verhaal te tonen. 

Afrika Filmfestival: Na de vertoning van de film volgt een nabespreking en een receptie. 

OPGELET: de vertoning start om 19u30 en niet om 20u00 zoals staat vermeld in het overzichtsschema van het Cinema ZED programmaboekje van april!

 

Commentaar

De documentaire combineert een krachtig verhaal met een adembenemende cinematografie waarbij de hoofdpersonages op een respectvolle manier worden neergezet, wat leidt tot een goed begrip van de tradities en uitdagingen van het Turkana-Ngaremara volk. Deze coming of age film probeert de ervaringen in beeld te brengen van een kind dat vastzit in een traditionele cultuur die een slachtoffer is van klimaatverandering. 

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2023
Duur
01:21
Land
Kenia
Filmregisseur
Andrew H. Brown, Moses Thuranira
Cast
Kolei Achuka, Patrick Achuka, Josephine Ekiru
Dialogen
Swahili
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!