Birta

Birta

Hoewel Birta’s moeder hard werkt, kan het gezin met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Voor nieuwe sneakers is er bijvoorbeeld geen geld, ook al heeft Birta - de ster van het handbalteam - er dringend nieuwe nodig! Wanneer ze haar moeder tegen een vriendin hoort vertellen over hun financiële situatie, maakt ze zich zorgen. Want haar favoriete feest, Kerstmis, lijkt in het gedrang te komen. Daarom besluit Birta het heft in eigen handen te nemen: ze bedenkt verschillende avontuurlijke manieren om zelf geld in het laatje te brengen en haar familie te helpen. Maar hoe pak je dat aan op je elfde?

Commentaar

De Ijslandse cineast Bragi Thor Hinriksson maakte al heel wat jeugdfilms die in Ijsland alle records braken. Met Birta maakte hij een hartverwarmende film rond armoede, een thema dat niet zo vaak aan bod komt in jeugdfilms. Een  film met een reuzegroot hart, die aantoont dat het leven ingewikkeld kan zijn als je nog maar elf bent, maar ook dat familie, vriendschap en hoop het belangrijkste ter wereld zijn.

Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
9
Jaar
2021
Duur
01:25
Land
IJsland
Filmregisseur
Bragi Thor Hinriksson
Cast
Harald G. Haraldsson, Ragga Ragnars, Kristín Erla Pétursdóttir
Dialogen
Ijsland
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Tijdens de laatste vier dagen van de herfstvakantie (3 tot 6 november) palmt Rode Hond, het besmettelijke kunstenfestival voor families, de hele stad in. Cinema ZED blaft vrolijk mee en toont de beste jeugdfilms op het grote scherm. Een programma boordevol avant-premières, vrolijke kortfilms, spannende avonturenfilms, handgetekende animatiefilms en veel meer. Tijdens Rode Hond valt er trouwens heel wat te beleven in ZED! Wat dacht je van een filmontbijt, bewegende tekeningen met Augmented Reality, of een stadswandeling door Leuven voor de film?

Ontdek hier alles wat Rode Hond te bieden heeft!