Broker

Broker

Twee mannen verdienen goed geld aan een sluw plan. Ze stelen baby’s die te vondeling zijn gelegd in speciale vondelingenschuiven en bieden ze vervolgens aan op de adoptiemarkt. Wanneer een moeder terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, betrapt ze de twee mannen op heterdaad en ontdekt ze zo hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten twee rechercheurs hen op de hielen…

A man and his friend occasionally steal babies from the church’s baby box and sell them on the adoption black market. However, when a young mother comes back after having abandoned her baby, she discovers them and decides to go with them on a road-trip to interview the baby’s potential parents.

Commentaar

Vier jaar na zijn Gouden Palm voor Shoplifters presenteerde de Japanse regisseur Hirokazu Kore-Eda een nieuwe film op het filmfestival van Cannes. En opnieuw weet hij het publiek te bekoren met een bitterzoet verhaal rond een onconventionele familiedynamiek, al situeert hij dit deze keer in Zuid-Korea. Een warm, ontroerend en met momenten grappig verhaal dat getuigt van bijzonder veel empathie voor personages die hun leven op orde proberen te krijgen. De Gouden Palm zat deze keer niet in het prijzenmandje, maar wel twee andere prijzen, namelijk die voor Beste Acteur en Prijs van de Oecumenische Jury.  

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:09
Land
Zuid-Korea
Filmregisseur
Kore-eda Hirokazu
Cast
Song Kang-ho, Gang Dong Won, Doona Bae, Lee Ji Eun, e.a.
Dialogen
Koreaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium