Cinema Poussette: Wil

Cinema Poussette: Wil

Cinema Poussette is Cinema ZED op maat van jonge ouders. Elke tweede dinsdag van de maand zorgt ZED voor de ideale cinema-ervaring voor ouder én baby. Je neemt je baby mee naar één van de beste films van het moment en je kan samen genieten zonder zorgen: het geluid staat wat stiller, de lampen zijn gedimd en verzorgingskussens liggen binnen handbereik. Stap even uit de (al dan niet) roze wolk binnen in de beste cinema van Vlaanderen.

Antwerpen, 1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in de bezette stad. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. 

Commentaar

De bejubelde bestseller Wil van Jeroen Olyslaegers, de gedreven regie van Tim Mielants (De Patrick, Peaky Blinders) en de crème de la crème van Vlaamse acteurs: Wil belooft een bom van een film te worden. Een film die - net als Olyslaegers vlijmscherpe boek - niet enkel zorgt voor een spannend relaas van een bijzondere periode, maar ook bikkelharde vragen stelt over de onschuld van neutraliteit.  Een film waarbij je je zelf na het kijken ongetwijfeld de ongemakkelijke vraag stelt: ‘Wat zou ik gedaan hebben?'

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Jaar
2023
Duur
01:50
Land
België
Filmregisseur
Tim Mielants
Cast
Stef Aerts, Matteo Simoni, Annelore Crollet, Dirk Roofthoooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Els Dottermans, e.a.
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium