Civil War

Een burgeroorlog woedt door de Verenigde Staten. Westelijke staten hebben zich verenigd en rukken op naar Washington om de president, die bezig is aan een ongrondwettelijke derde ambtstermijn, af te zetten. Een groep gedreven oorlogsjournalisten probeert de chaos in beeld te brengen, terwijl ze de gevaarlijke tocht naar het Witte Huis ondernemen voor een mogelijk laatste interview met de president. 

Leuven: Bij de vertoning van 7 juni komt Mr. ZED de film inleiden.

Hasselt: Bij de vertoning van 9 juni komt filmcriticus Karel Deburchgrave de film inleiden.

A journey across a dystopian future America, following a team of military-embedded journalists as they race against time to reach DC before rebel factions descend upon the White House.

Commentaar

Met een regisseur als Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) is het niet verrassend dat Civil War geen klassiek oorlogsepos is, waarbij een stel helden de doorslechte vijand probeert te bestrijden met bombastische dapperheid. Garland presenteert een onderdompeling in de oorlogsrealiteit waarbij moed samengaat met kwetsbaarheid, gedrevenheid met geleidelijke afstomping. Kirsten Dunst (The Power of the Dog, Melancholia)  is voortreffelijk als ervaren oorlogsfotografe die haar eigen gebroken land probeert vast te leggen. Een meeslepende en verontrustende film die hopelijk een wake-up call is voor een steeds meer gepolariseerde wereld.

Pers

"Een meeslepend en akelig requiem voor Amerika" - De Morgen ★★★★

"Een verontrustende blockbuster. Akelig actueel en razend spannend, maar nooit platte sensatie." - De Standaard ★★★★

 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
01:49
Filmregisseur
Alex Garland
Cast
Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal