Colette et Justine

Colette et Justine

Vastbesloten om de koloniale erfenis waaruit hij afkomstig is te begrijpen, overtuigt Kassanda zijn grootouders, Colette en Justin, mee te doen aan een reeks interviews. Samen bekijken ze oude nieuwsbeelden, halen herinneringen op aan een bezoek van de Belgische koning en herinneren zich hoe het leven was als deel van de ontluikende zwarte bourgeoisie die in dienst stond van het koloniale bestuur. Hij krijgt een nieuw beeld van de onafhankelijkheid van Congo waarin ook zijn grootvader een rol speelde.

Commentaar

De film begint met de zoektocht van een man om zichzelf en zijn wortels te begrijpen. Maar groeit uit tot een suggestieve, poëtische en doordachte meditatie over het snijvlak van politieke geschiedenis en familiegeschiedenis en draagt bij tot een beter inzicht in de politieke ontwikkelingen die op de onafhankelijkheid volgden.

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2023
Duur
01:29
Land
Congo-Kinshasa
Filmregisseur
Alain Kassanda
Dialogen
Frans
Lingala
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is back! Voor de 29ste editie staat er een programma klaar waarin je elf dagen wordt ondergedompeld in Afrikaanse verhalen en kunst. Van 19 tot 30 april kan je je laten inspireren door het thema Exploring Identities, zij het in film, dans, literatuur of mode. Je zal nieuw talent ontdekken en gevestigd talent zien schitteren op het scherm. Klaar voor een better and improved editie van het Afrika Filmfestival? Wij hebben er alvast zin in!