This Is Congo

This Is Congo
This Is Congo

Regisseur Daniel McCabe trok voor het eerst naar Congo in 2008 in de hoedanigheid van fotograaf. De fotografische documentaire-reeks die hij toen maakte over de gewapende rebellen in de Kivu-streek liet hem niet meer los. Hij schakelde om van fotografie naar video en besloot om niet alleen de rebellen in beeld te brengen, maar ook drie andere blikken op het conflict. Een daarvan is de kleermaker die uit noodzaak van het ene naar het andere vluchtelingenkamp trekt en altijd zijn naaimachine bij de hand heeft om een beetje geld te verdienen. Ook Mama Romance probeert iets te verdienen en verkoopt mineralen op de zwarte markt. 

Commentaar

De complexe situatie in Congo wordt gecreëerd door verschillende factoren: interne corruptie, Westerse inmenging, gewapende milities en het gebrek aan infrastructurele en educatieve ontwikkeling. Het is een situatie die verschillende invalshoeken vraagt. Met deze aanpak slaagt McCabe erin om een informatieve achtergrond bij het conflict in Congo te bieden. Een visueel verbluffende maar harde documentaire. 

Pers

"It’s not every day that a documentary shakes the ground as surely as the average blockbuster, or keeps us on the edge of our seat like a good thriller.”
Screen Daily

Categorie film
Documentaire
Leeftijd
12
Jaar
2017
Duur
01:31
Land
Canada
Verenigde Staten
Qatar
Filmregisseur
Daniel McCabe
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium