De Eeuw van Chaplin + The Gold Rush

De Eeuw van Chaplin + The Gold Rush
De Eeuw van Chaplin + The Gold Rush

De goudkoorts op het einde van de 19de eeuw lokte duizenden armoezaaiers naar Alaska. Ook De Zwerver wil zijn geluk gaan beproeven. Maar de omstandigheden zijn bars: het is ijskoud, er is een chronisch voedseltekort en het desolate landschap trekt allerhande gespuis aan. Als De Zwerver moe en uitgehongerd beschutting zoekt in een blokhut, maakt hij kennis met Big Jim en de voortvluchtige Black Larsen. Wanneer het trio het lot laat bepalen wie voedsel moet gaan zoeken, verliest Larsen. Hij trekt er op uit maar laat zich nooit meer zien. Gedreven door honger keert De Zwerver terug naar de stad waar hij in een saloon de mooie Georgina ontmoet.

The Gold Rush wordt op 23/5 (niet op 27/5) live begeleid op piano door Jacques Motmans. Deze film wordt voorafgegaan door de boekvoorstelling De Eeuw van Charlie Chaplin van Matthijs De Ridder. Een ticket is steeds voor de boekvoorstelling én de film.

Commentaar

Vanaf het moment dat Charlie Chaplin in 1914 voor het eerst op het witte doek verscheen, ging alles razendsnel. Binnen een jaar werd hij de beroemdste man ter wereld en was zijn tramp het icoon geworden van dé kunstvorm van de twintigste eeuw: de cinema. De populariteit van Chaplins kleine zwerver was zo overweldigend dat hij ook buiten de filmzalen een enorme invloed had. Schrijver Matthijs de Ridder komt naar ZED om zijn nieuwste boek De Eeuw van Charlie Chaplin voor te stellen, een sprankelend boek over deze unieke kunstenaar die alle belangrijke thema’s van de twintigste eeuw wist te belichamen.

Na de boekvoorstelling volgt de vertoning van Chaplin’s meesterwerk The Gold Rush (1925), gevolgd door een uitgebreide Q&A met Matthijs de Ridder over dit niet te onderschatten filmicoon.

Wil je graag een gesigneerd boek mee naar huis? Dat treft! Boekarest zal  na de vertoning het boek verkopen en Matthijs signeert je boek met plezier!

 

Categorie film
Special
Leeftijd
1
Jaar
1925
Duur
02:00
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Charles Chaplin
Cast
Charles Chaplin, Mack Swain, Tom Murray, Georgia Hale
Dialogen
*Geen*
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium