Dealer

De 14-jarige Johnny woont in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie en werkt als loopjongen voor een lokale drugsdealer. Hij droomt van een beter leven, weg van de instelling en weg van de drugs. Wanneer de bekende acteur Anthony een vast klant wordt, ontstaat er een bijzondere band tussen hen beiden. Want zowel Johnny als Anthony willen dolgraag hun leven een andere wending geven. 

De vertoning ihkv ZED in de Aula op donderdag 16/12 zal niet doorgaan.

Jeroen Perceval is bij het brede publiek vooral bekend als acteur, maar is al een hele tijd actief als scenarioschrijver. Zo schreef hij samen met regisseur Robin Pront het scenario voor de bekroonde film D’Ardennen en het scenario voor de kortfilm August, die meteen ook Percevals regiedebuut was. August kreeg een Speciale Vermelding op Kortfilmfestival Leuven in 2014 en deed de kenners vol verwachting uitkijken naar Percevals langspeeldebuut als regisseur. Een pandemie zorgde tot tweemaal toe voor een onderbreking in de opnames, maar Dealer ging uiteindelijk in première op het Filmfestival van Gent.

Commentaar

Jeroen Perceval is bij het brede publiek vooral bekend als acteur, maar is al een hele tijd actief als scenarioschrijver. Zo schreef hij samen met regisseur Robin Pront het scenario voor de bekroonde film D’Ardennen en het scenario voor de kortfilm August, die meteen ook Percevals regiedebuut was. August kreeg een Speciale Vermelding op Kortfilmfestival Leuven in 2014 en deed de kenners vol verwachting uitkijken naar Percevals langspeeldebuut als regisseur. Een pandemie zorgde tot tweemaal toe voor een onderbreking in de opnames, maar Dealer ging uiteindelijk in première op het Filmfestival van Gent.

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
2
Jaar
2021
Duur
01:30
Land
België
Filmregisseur
Jeroen Perceval
Cast
Veerle Baetens, Ben Segers, Sverre Rous, e.a.
Dialogen
Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films