Diarios de motocicleta (The Motorcycle Diaries)

Diarios de motocicleta (The Motorcycle Diaries)

In 1952 trokken twee jonge Argentijnen, Ernesto Guevara en Alberto Granado,  op reis doorheen Latijns-Amerika om de échte wereld te verkennen. Ernesto is een 23-jarige student geneeskunde die op het punt staat zijn diploma te halen; Alberto is 29 en werkt als biochemicus in een kliniek. Met hun uitgesproken zucht naar avontuur beginnen de vrienden hun hachelijke reis op een oude afgetakelde motor. Het wordt een tocht vol avonturen, die hun wereldbeeld voorgoed zal veranderen en hun latere politieke en sociale ambities zal bepalen.  

Leuven: Op 6/11 zal prof. Nadia Lie (Onderzoeksgroep Spaanse Literatuur, KU Leuven) een inleiding geven.

The dramatization of a motorcycle road trip Che Guevara went on in his youth that showed him his life's calling.

Commentaar

Geïnspireerd op de dagboeken van de man die later bekend zou worden als ‘El Che’ en die van zijn compaan Alberto Granado, duikt The Motorcycle Diaries diep in de ontstaansgeschiedenis van de revolutionaire geest bij een jongeman die de geschiedenis mee zal bepalen. Robert Redford was, niet geheel verwonderlijk voor deze geëngageerde filmster, co-producer van de film en verkondigde aan iedereen dat Fidel Castro erg van de film genoten had. Een warme, humanistische roadmovie over een iconisch historisch personage. 

Pers

"Een meeslepend, bij momenten betoverend portret van de adolescentie van een van dé iconen van de vorige eeuw." -  K.U.T-site

"Opnieuw toont Salles zich een begenadigd verteller wars van elke vorm van sentimentaliteit. (..) Gegoten in de adembenemende fotografie van Eric Gautier (Intimacy, Son Frère), is Motercycle Diaries een merkwaardig mooie, meeslepende èn integere film." - Het Filmsalon

"Visueel is het een pareltje" - Moviegids.be

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2004
Duur
02:06
Land
Argentinië
Verenigde Staten
Filmregisseur
Walter Salles
Cast
Gael Garcia Bernal, Rodrigo De La Serna, Mía Maestro e.a.
Dialogen
Anders
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Een halve eeuw taalpassie! Dat moet gevierd worden! Ter ere van 50 jaar CLT zetten we bij Cinema ZED in november de Spaanse film in de kijker. Van een Almodòvar klassieker tot nieuwe documentaire releases: we hebben een mooi programma in petto voor jullie.