Die Bitteren Tränen der Petra von Kant

De Keuze van Patrick Duynslaegher
Die Bitteren Tränen der Petra von Kant
Die Bitteren Tränen der Petra von Kant

De succesvolle en zelfbewuste modeontwerpster Petra von Kant woont sedert de dood van haar man alleen met haar onderdanige assistente Marlene. Marlene ondergaat zwijgzaam de grillen van de arrogante en egoïstische Petra. Maar de machtsverhoudingen veranderen wanneer Petra in de ban raakt van de bloedmooie Karin.

Fassbinder schreef het scenario voor Die Bittere Tränen ook als theaterstuk en dat is merkbaar: geheel de film speelt zich af in één kamer. Het brengt een beklemmende sfeer teweeg die speelt met de idee van een gesloten gevangenis. Alleen is de vraag wie de gevangene is en wie de bewaker.  Wie is echt vrij? Een intens claustrofobisch drama over de complexiteit en manipulatieve aard van seksuele aantrekkingskracht.

Commentaar

Fassbinder schreef het scenario voor Die Bittere Tränen ook als theaterstuk en dat is merkbaar: geheel de film speelt zich af in één kamer. Het brengt een beklemmende sfeer teweeg die speelt met de idee van een gesloten gevangenis. Alleen is de vraag wie de gevangene is en wie de bewaker.  Wie is echt vrij? Een intens claustrofobisch drama over de complexiteit en manipulatieve aard van seksuele aantrekkingskracht.

Categorie film
Klassieker
Jaar
1972
Duur
02:04
Land
Duitsland
Filmregisseur
Rainer Werner Fassbinder
Cast
Margit Carstensen, Hanna Schygulla, Katrin Schaake, e.a.
Dialogen
Duits
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films