Downton Abbey: A New Era

Downton Abbey: A New Era

Violet Crawley, de pittige matriarch die iedereen op zijn plaats kan zetten met een gewiekste blik of gevatte opmerking, weet ook op haar oude dag de familie te verrassen. Een mysterieuze man uit haar verleden heeft haar een statig landhuis nagelaten in het zonnige Frankrijk. Tijd voor de oer-Britse Crawleys om zich aan de oversteek van het kanaal te wagen en een avontuur aan te gaan in het Zuiden van Frankrijk. 

De vertoning van 2/10 is GRATIS in het kader van Open Cinema, tickets kunnen enkel een uur voor de vertoning worden opgehaald aan de ticketbalie van Cinema ZED Vesalius. Maximum 2 tickets per persoon.

Commentaar

De immens populaire serie Downton Abbey die zes seizoenen lang kijkers wist te fascineren met het leven van een adellijke familie en hun uitgebreide personeel kreeg in 2019 een langverwachte langspeler. In de tweede film keert de originele cast van de serie terug, aangevuld met nieuwkomers als Hugh Dancy, Laura Haddock en Dominic West.

Pers

"(...) voor fans van de serie is het pure sterrenstof, die zijn weer voor even thuis in simpele tijden." ★★★ - Filmtotaal 

"Downton Abbey is een geslaagd filmisch slotstuk voor alle fans die de serie nog niet los konden laten en een mooi begin voor alle nieuwkomers die hierna een prequel van zes seizoenen kunnen bingen." - De Filmkrant 

"Voor filmliefhebbers bevat de film een hoop insidegrapjes." ★★★ - NRC

"In ‘Downton Abbey: A New Era’ is het aldoor twijfelen tussen een traantje en een proestlach" ★★★ - Humo 

"Dame Maggie Smith’s a treat" ★★★ - The Evening standard

Lees ook

Still Downton Abbey

Downton Abbey & High Tea (UITVERKOCHT!)

Lees meer
Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:05
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Simon Curtis
Cast
Stars
Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Tuppence Middleton , Hugh Dancy, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Meer rond de film

Still Downton Abbey

Downton Abbey & High Tea (UITVERKOCHT!)

Lees meer