Dream Scenario

Dream Scenario

Paul Matthews is een doordeweekse professor met weinig charisma en een leven zonder veel verrassingen. Tot blijkt dat hij in de dromen van miljoenen mensen verschijnt. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Zijn verhaal gaat viraal, studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote reclamedeals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries.

A hapless family man finds his life turned upside down when millions of strangers suddenly start seeing him in their dreams. When his nighttime appearances take a nightmarish turn, Paul is forced to navigate his newfound stardom.

Commentaar

Nicolas Cage (Leaving Las Vegas) is onovertroffen in het neerzetten van de meeste excentrieke rollen in bizarre, eigenzinnige films en voegt met Dream Scenario een nieuwe parel toe aan zijn bonte palmares. Het is indrukwekkend hoe Cage door zijn geweldige (voor zijn doen erg ingetogen) acteerprestatie de kijker volledig betrokken weet te houden door alle absurditeit heen. Deze dark comedy is fantasierijk, onverwacht én geeft als onverhoopte bonus te denken over onderwerpen als plotse roem, idolatrie, cancel cultuur en groepsdenken. Een film als geen ander, geregisseerd door Kristoffer Borgli (Sick of Myself) en geproduceerd door Ari Aster (Beau Is Afraid, Midsommar, Hereditary).

Pers

"Dream Scenario: dystopische sfeer en pijnlijk treffende observaties met Nicolas Cage in een glansrol" ★★★★ - De Morgen

"Dream Scenario haalt celebrity- en cancelcultuur door de mangel" - De Tijd

"Hoogst originele en aangenaam kritische komedie over de vluchtigheid van roem" ★★★★ - De Volkskrant

"It’s a savagely funny showcase for Cage at his very best." - The Guardian 

 

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Jaar
2023
Duur
01:40
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Kristoffer Borgli
Cast
Nicolas Cage, Michael Cera, Julianne Nicholson, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium