El camino

El camino

Daniel is elf jaar oud en moet van zijn ouders zijn dorpje verlaten om te gaan studeren in de stad. De zomer voor hij verhuist, brengt hij door met zijn onafscheidelijke vrienden. Het besef van wat hij allemaal zal moeten missen hakt er stevig bij hem in en als klap op de vuurpijl wordt hij ook nog eens verliefd.

Daniel el Mochuelo ('Little Owl') is a boy who must leave his village to go study in the city. During the days leading up to his departure, Daniel and his inseparable friends Roque el Moñigo ('Cowpat') and Germán el Tiñoso ('Mangy') play, pull pranks, and observe the peculiar words of adults which is a clear portrait of life in a small Spanish village during the Franco regime

Commentaar

Regisseur Ana Mariscal zet in deze charmante klassieker een authentiek portret neer van de zorgeloze kindertijd en de Spaans-rurale dorpgewoontes. Humor wordt ingezet als remedie voor de sombere sfeer die heerst onder het bewind van Franco. Maar tegelijk biedt de film een scherpe kritiek op de katholieke kerk, door de ogen van een jongen die zijn kleine dorp snel zal verlaten.

Lees ook

still

Cine en Español met special guest: Lucrecia Martel!

Cinema ZED draagt de Spaanstalige cinema een warm hart toe en biedt naar goede…

Lees meer
Categorie film
Klassieker
Jaar
1964
Duur
01:35
Land
Spanje
Filmregisseur
Ana Mariscal
Cast
José Antonio Mejías, Maribel Martín, Ángel Díaz, e.a.
Dialogen
Spaans
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Meer rond de film

still

Cine en Español met special guest: Lucrecia Martel!

Cinema ZED draagt de Spaanstalige cinema een warm hart toe en biedt naar goede…

Lees meer