Eyimofe

Eyimofe

De meermaals onderscheiden debuutfilm van de Nigeriaanse tweelingbroers Arie en Chuko Esiri is een onder­dompeling in de zinderende chaos van de miljoenenstad Lagos in Nigeria. Twee mensen die er het hoofd boven water probeert te houden, zijn de elektricien Mofe en de kapster Rosa. Beiden dromen ze van een ander, beter leven in Europa. Maar beneden aan de socio-economische ladder wordt een hevige strijd gevoerd waarin alleen de sterksten het halen.

Commentaar

Deze sobere, op 16mm gedraaide prent is een ode aan de vitaliteit van Lagos en de veerkracht van haar bewoners.

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:56
Land
Nigeria
Filmregisseur
Arie Esiri, Chuko Esiri, e.a.
Cast
Jude Akuwudike, Temi Ami-Williams, Cynthia Ebijie, Tomiwa Edun, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Het filmfestival Ciné Solidair, een organisatie van Stad Hasselt en Cinema ZED, is aan zijn vierde editie toe. Het festival kijkt met een frisse blik naar de uitdagingen van onze tijd. Uiteenlopende thema’s als vrouwenrechten, duurzame economie, conflictbemiddeling, massaconsumptie, klimaatactivisme, verdoken armoede... komen aan bod in de geselecteerde films.

Bezoekers kunnen dit jaar genieten van een ruimer aanbod: er staan tien films op het programma in de zaal en vijf online. Daarnaast kozen we deze editie niet enkel voor documentaires maar ook voor langspeelfilms. Heel wat films zijn voorzien van interessante omkadering. Voor ieder wat wils dus en dat voor slechts €5 per film. Geraak je helaas niet tot in de zaal? Geen nood, je kan ook online Ciné Solidair beleven. Op dalton.be zijn er vijf films gratis te bekijken tijdens de periode van het festival.